De 5 beste fitness apps

Gemotiveerd worden willen we allemaal. Tegenwoordig zijn er op de markt onwijs veel fitness en health apps die je hierbij kunnen helpen.  Wij hebben de 5 beste apps van dit moment voor jullie op een rijtje gezet.

  1. Healthcenter app

Wil je gemotiveerd worden, zien welke training je vandaag gepland hebt staan, je resultaten bekijken of je eigen personal coach een bericht sturen? Dan móet je deze app gebruiken. De Healthcenter app is een handige app waar allerlei verschillende oefeningen instaan. Door elke training je gewichten in te vullen krijg je een overzicht te zien van de behaalde progressie. Pen en papier is dus niet langer nodig! Daarnaast is het ook mogelijk om je weegresultaten in te vullen, en kun je externe app koppelen. Zo komen alle resultaten netjes in één app terecht en heb je direct een overzicht van jouw eigen activiteiten! Sport je bij een club, zoals Healthcenter Rotterdam Zuid of Healthcenter Krimpenerwaard, kun je bovendien je eigen schema en weeg en meetresultaten door jouw pesonal coach laten linken aan je eigen persoonlijke app! Succes gegarandeerd.
 

  1. MyFitnessPal

Myfitness pal is één van de meest gebruikte apps van dit moment om dagelijks op een eenvoudige manier de eigen voedingsiname bij te houden. Van elk product wat gescand wordt, krijg je direct te zien wat de inhoud is, en hoe de verhoudingen zijn tussen de koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast kan er vooraf een doel gesteld worden. Wil je bijvoorbeeld aankomen in spiermassa? Dan zal de app zelf een berekening maken en je adviseren (aan de hand van een aantal vooraf ingegeven gegevens) om wat hoger in de eiwitten te gaan zitten. Wil je echter afvallen, dan zal de app een ander advies geven, en je meer sturen om de inname van koolhydraten en vetten te beperken.
 

  1. 7-Minute WorkOut

Inmiddels zijn er veel apps op de markt die een 7 minuut durende workout aanbieden. Onderzoek heeft aangetoond, dat elke dag 7 minuten intensief sporten een goede invloed heeft op de gezondheid. Heb je weinig tijd, maar wil je toch aan de slag?! Dan is één van de 7 minute workout apps wellicht een oplossing om toch nog aan de dagelijkse beweging te komen. Helaas moeten we een hoop van jullie teleurstellen, want deze 7 minuut durende workouts kunnen een echte training nooit vervangen. Maar zeg nou eerlijk, trianen met een personal trainer is toch veel motiverender?
 

  1. Runkeeper

Ben je een echte cardio liefhebber, en loop je graag? Dan is Runkeeper de app voor de buitensporter. De app heeft een GPS functie, zodat je tijdens en na je training precies kan zien, waar je op welke snelheid hebt gelopen. Tijdens de training zal de app ook aangeven wat de gemiddelde snelheid per kilometer is, zodat je precies weet of je op schema ligt. Daarnaast is het ook mogelijk om voorgeprogrameerde trainingen te selecteren voor bijvoorbeeld een halve of hele marathon. Bedenk wel hier weer goed, dat naast lopen, het advies van een trainer erg belangrijk kan zijn bij het werken naar jouw ultieme doel toe!
 

  1. Tabata Timer

Ben je een fanatieke krachtsporter? Dan is een tabata timer een onmisbare app. Deze app wordt met name gebruikt op het moment dat er een krachttraining of een HIT training gedaan wordt. Een tabata workout is een training waarin de inspanning 20 seconden duurt, en het herstel 10 seconden in beslag neemt. Dit dient 8x herhaald te worden en de tabata zit erop! Deze training is door de Japanner Izumi Tabata ontwikkeld. Deze Izumi, heeft middels diverse onderzoek aangetoond dat kort en intensief sporten een groter en beter resultaat heeft voor je uithoudingsvermogen, dan lang sporten op een gemiddeld tempo. Uiteraard is het ook mogelijk om de workout of rust tijd aan te passen. Ook het aantal rondes dat je wilt doen is optioneel.
 
Heb je een app gedownload en kom je er niet uit? Of heb je vragen over welke mogelijkheden er zijn om het trainen met een app te combineren met jouw eigen krachttraining? Vul dan onderstaand formulier in, en we zullen jullie van meer informatie voorzien!
 

CLAIM JE PROEFLES T.W.V. 15 EURO!


Vraag hier vrijblijvend een proefles aan zodat u ons Healthcenter kunt ervaren.
Het aanvragen van de proefles verplicht u tot niets!

×